По време на срещата на кметовете от ГЕРБ във Велико Търново Делян

...
По време на срещата на кметовете от ГЕРБ във Велико Търново Делян
Коментари Харесай

Делян Добрев пише сигнали срещу решения на кабинета Денков/Габриел

По време на срещата на кметовете от ГЕРБ във Велико Търново Делян Добрев съобщи, че има две тематики, по които кабинета Денков/Габриел могат да работят против националния интерес.

Първата тематика се отнасяше до решението на Министерството на енергетиката да трансферира всички свободни средства от бранша в бюджета, което съгласно него бе нелегално. Той изрази загрижеността си, че това ще докара до декапитализиране на Българската електроенергийна компания (БЕХ), която към този момент има негативен капитал в размер на над 1 милиард лв..

Добрев акцентира, че казусът не е единствено в съществуването на пари, а във обстоятелството, че БЕХ ще бъде сложена под риск от банкрут съгласно Търговския указател.

Втората тематика, което Добрев повдигна, беше обвързвана със основаването на Института за стратегически разбори и прогнози, което включваше преместването и закриването на организацията, която не беше изгубила нито един арбитражен случай през последните 20 години. Той уточни, че сега има два открити арбитражни случая на стойност 2 милиарда лв., като единият от тях е обвързван с ЧЕЗ.

Добрев изрази отвращение, защо страната се отхвърля да се занимае с делата, струващи над 2 милиарда лв., и за какво се заплашват или съзнателно се нанася щета на ползите на България. Той предложи да се насочат сигнали до способените органи, защото считаше, че се нарушава националният интерес.

Добрев също по този начин добави, че разноските се отлагат и че няма да се употребяват парите от Плана за възобновяване и резистентност, защото би трябвало да бъдат включени в разходната част на бюджета и с цел да бъдат употребявани с рента от 3%, се правят разнообразни операции. Той изрази вяра, че Министерството на финансите ще предприеме рационални стъпки за понижаване на разноските.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР